Arınç’tan İmamın Ordusu adlı basılmamış bir kitap için yapılan aramalar hakkında açıklama geldi
Başbakan Yardımcısı Arınç: Şık bir olay değil, üzüntü ve endişe duyuyorum..
Ahmet Şık’ın yayınlanmayan kitabının taslağının toplatılıp kaydedildiği bilgisayarlarda silinmesi kararı sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan dikkat çekici bir açıklama geldi. Arınç, ‘Şık bir olay değil. Endişe ve üzüntü duyuyorum’ dedi.
Arınç, TCK’da değişiklik yapan tasarının TBMM Adalet Komisyonundaki görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamada, el konulmanın mahkeme kararıyla olduğunu anımsattı.
Arınç, “Bu çok şık bir olay değil. Henüz basılmamış bir ürüne el konulmasını fevkalade üzücü buluyorum. Bir kitaptan dolayı böyle bir eylem ve faaliyet yapılmasından gerçekten üzüntü ve endişe duyduğumuzu şahsen ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
BAŞBAKAN YORUM YAPMADI
Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın Tatlıses ziyaretinde de Ahmet Şık’ın kitap taslağıyla ilgili olaylar soruldu. Erdoğan, hukuk sürecinin devam ettiğini ve bu noktada görüş belirtmeyeceğini ifade etti.
{2}