Dövizli konut alımına sakın yaklaşmayın!
Emlak dünyasının duayenlerinden Salim Taşçı, tüketicileri konut alırken döviz ve bileşik faizden uzak durmaları konusunda uyardı.
Taşçı, ekonomide yaşanan gelişmelerin konut piyasasındaki yansımalarına ilişkin sorularını yanıtlarken, 1992-1993 yıllarındaki döviz krizini anımsattı. 90ların başında dövizle borçlanıp hüsrana uğrayanların ve intiharlara değin ulaşan sonuçların unutulmaması gerektiğini belirten Salim Taşçı, O zaman de uyarmıştık. Ancak dinleyen dinledi, dinlemeyen kaybetti.
Bak filan devletin parası yerinde sayıyor, kaç yıldır sabit duruyor, krediyi falan dövizden yapalım önerilerine inandığınız takdirde, tüm riskleri de kabullendiniz demektir. Döviz serseri mayın gibidir. Nereye vuracağı, ne zaman patlayacağı bilinmez dedi.
Taşçı şu önerilerde bulundu:
TL ile borçlanmalarda bile hesabı kitabı iyi yaparak, bir yerde ayağını yorganına göre uzatarak hareket etmek en uygunudur. Döviz borçlanması kadar bir diğer tehlikede bileşik faizdir. Risksiz olanı, sabit faizdir.
Ödeyeceğiniz aylık faiz ve ödeyeceğin miktar net olarak bellidir. Bankerzede, depremi belleklerdedir
Dövizzede olmamak içinde, avukata, emlak müşavirlerinize ve mali müşavirlerinize danışmadan kalem oynatmayınız. Açık ve net uyarımız, dövizle borçlanmayınız.