Çin havaya 230 milyar dolar saçacak!
İstanbul üçüncü havalimanını tartışırken Çin 45’ini birden yapacak!
Gün geçmiyor ki Çin’den yeni bir yatırım haberi gelmesin. Son haber yine milyarlarca doları kapsayan ve geleceğe yönelik bir yatırım haberi. Bugün yapılan açıklamaya göre Çin, beş yıl içinde en az 45 havaalanı yapacak. Beijing yönetimi bu yatırım planı için 1.5 trilyon yuan yani 230 milyar dolar harcamayı planlıyor. Çin Sivil Havacılık yetkilileri bu yatırımla birlikte hava yolu taşımacılığının teşvik edileceğini belirtti.
Geçen yıl mevcut 175 havaalınından 130’u zarar etmişti. Fakat Beijing yönetimi bu havaalanlarını yerel ekonominin güçlenmesi için destekleyecek.
Çin havayolu pazarının önümüzdeki dönemde Kuzey Amerika’yı geride bırakarak dünyanın en büyüğü haline gelmesi bekleniyor.
Plan dahilinde öngörülen yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Çin’in havaalanı sayısı 220’ye ulaşacak.