Sosyal sorumluluk etkinlikleri ve toplumsal projelerle kentin önemli dinamiklerinden biri olan Mersin Üniversitesi, son aylarda imzaladığı pek çok protokol ile üniversite-kent işbirliği uygulamalarını pekiştiriyor. Son olarak Akdeniz Bölgesinin en büyük alışveriş merkezi Forum Mersin Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile yapılan protokol ile öğrencilere istihdam, AVM çalışanlarına ise eğitim olanağı sağlanacak.
Üniversitemiz ile Forum Mersin arasındaki işbirliği protokolü, Rektörümüz Prof. Dr. K. Suha Aydın ve Forum AVM Genel Müdürü Adem Erol tarafından imzalandı. 17 Şubat 2011 Perşembe günü Forum Mersinde yapılan imza töreni, rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Gürol Emekdaş, Prof. Dr. Yüksel Özdemir ve rektör danışmanı Prof. Dr. Ülkü Çömelekoğlunun katılımıyla gerçekleşti.
Mersin Üniversitesinin 1992 yılında kurulan genç bir üniversite olduğunu ancak emekleme dönemini geride bıraktığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Suha Aydın, Birikimlerimiz ve öğrenme becerimiz oldukça arttı. Biz her türlü kurumun projesine açığız. Birlikte çalışmak bize motivasyon kazandırıyor. Bu proje, özellikle öğrencilerimize değişik olanaklar sağlaması ve tanıtım açısından çok önemli. Tanıtım için fuarlara katılıyoruz, bu protokolle fuar 365 gün ayağımızın altında olacak. Bu bakımlardan çok büyük bir avantaj olacağını düşünüyorum. Projemiz ilerledikçe daha da yararlı hale geleceğini düşünüyorum dedi.
Forum Mersin Genel Müdürü Adem Erol ise, Forum Mersin olarak üniversite ile önemli işler yaptıklarını, şimdi ise bir protokol haline getirdiklerini belirtti. Böylesi işbirlikleri ile Yaşam Merkezi kavramının altını doldurduklarını söyleyen Erol, üniversiteye yapılan katkının şehre ve nihayetinde ulusa yapılan bir katkı olduğunun altını çizdi. Konuşmaların sonunda, Adem Erol tarafından Rektör Prof. Dr. Aydına bir teşekkür plaketi sunuldu.
İşbirliği protokolü gereği; üniversite öğrencilerinin Forum Mersin AVMde bulunan mağazalarda istihdam edilmesi, Mersin Üniversitesi öğretim görevlilerinin Forum Mersin mağaza çalışanlarına çeşitli eğitimler vermesi, üniversite tarafından gerçekleştirilecek eğitim, araştırma, uygulama, tanıtım ve etkinliklerine Forum Mersin tarafından destek verilmesi sağlanacak. Ayrıca; üniversitenin Kariyer Merkezi tarafından yönetilmekte olan Elele-İş insan kaynakları web portalına ve yine aynı merkez tarafından düzenlenen Kariyer Günleri organizasyonuna da Forum Mersin tarafından gerekli destek sağlanacak.