HERKES OKULA GİDECEK!

HERKES OKULA GİDECEK!

Mersin’de ”Açık Okul” projesi kapsamında, pilot okulların, ders saatleri dışında her yaştaki vatandaşın kullanımına açılacağı bildirildi.
Projenin Mersin Valiliği, Mersin Üniversitesi (MEÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayat boyu öğrenme anlayışıyla yürütüleceği bildirildi.  Güzeloğlu, projenin ilk etapta Mersin’in merkez ilçesi Akdeniz, Yenişehir, Toroslar ve Mezitli ilçelerinde belirlenen 5 eğitim kurumunda uygulanacağını belirtti. Söz konusu okullardaki 161 derslikte toplam öğrenci sayısının 8 bin 612 olduğu bilgisini veren Güzeloğlu, “Bu çocuklarımızın okul sonrasında derslerini yapmaları, bilgisayar gibi teknolojik imkanlarından faydalanarak etüt ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri noktasında bizden beklentileri vardı. Biz de bu ihtiyacı karşılayabilme noktasında çaba sarf ediyoruz” dedi.  Her yaştaki insanın yaşam boyu öğrenme ihtiyacının karşılanması, çocukların okul saatleri dışındaki serbest zamanları etkin ve verimli kullanabilmesi için bu yola çıktıklarını ifade eden Güzeloğlu, ”Burada herhangi bir yaş sınırlaması olmadığı gibi çocuklar açısından da devam zorunluluğu yok. Dershaneye gidemeyen çocuklar için eğitimde fırsat eşitliği sağlanmış olacak. Günümüzde bir çok ödev bilgisayar ortamında hazırlanıyor. Evinde bilgisayar olmayanlar bu eksikliklerini bilgi işlem sınıflarında giderecekler” ifadelerini kullandı.
 
Yetişkinlerde okula gidecek!


Mersin Valiliği’nce Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen Açık Okul Projesi ile birlikte 5 ilköğretim okulu ders saatleri dışında her yaştaki insanın kullanımına açılacak. Okulun Kapısı Hep Açık Herkese Açık sloganıyla uygulamaya konulan projeyle; sosyo ekonomik bakımdan yetersiz olan öğrencilerin okullardaki imkanlardan en üst düzeyde faydalanması amaçlanıyor.
Güzeloğlu, eğitim kurumlarını yaşamın ve hayatın her alanında açarak sadece okul ve ders saatleri içinde değil bunun dışındaki zaman dilimlerine de yayarak gerçek bir öğrenme merkezi haline getirmek istediklerini belirtti. Güzeloğlu, ‘yaşam boyu öğrenme’ anlayışında olduğu gibi okulları da sürekli açık bir uygulamayla çocukların ders saatleri dışında da yararlanabileceği ve okulda olmaktan keyif alacağı bir kurum haline getirme çabası içinde olduklarını anlattı. Projeyle birlikte MEÜ ve İl Milli Eğitim
Müdürlüğü ile de işbirliği yapacaklarını belirten Güzeloğlu, şöyle konuştu: “MEÜ Eğitim Fakültesi’nde eğitim alan öğrencilerinin, eğitim süreçlerinde ‘topluma hizmet’ ve ‘okul deneyimi’ dersleri kapsamında seçilen 5 eğitim kurumundaki öğrencilerin eğitiminde rehberlik ve etüt hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde görev alacaklar. Böylelikle öğretmenlik mesleğine atılmadan önce önemli bir deneyim kazanmış olacak, aynı zamanda da çocuklarımıza ağabeylik ve ablalık yapmış olacaklar.”
 
EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ
Akdeniz’deki Hatice Uluğ ve Mehmet Dağlı ilköğretim okullarının yanı sıra Mezitli’deki Tece İlköğretim Okulu, Toroslar’daki Yusuf Bayık İlköğretim Okulu ve Yenişehir’deki Necati Bolkan İlköğretim Okulu’nun fiziki ve temel eksikliklerinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce giderildiğini anlatan Güzeloğlu, bu okullara ayrıca; ‘Bilgi İşlem Sınıfları’ ile bilgisayar ve projeksiyon ortamını sağladıklarını söyledi. Yarından itibaren tüm bu okulların her yaştaki insanın yaşam boyu öğrenme ihtiyaçlarının
karşılanması, çocukların okul saatleri dışında sokakta geçirdikleri serbest zamanlarını etkin ve verimli kullanmaları için açık olacağını vurgulayan Güzeloğlu, burada herhangi bir yaş sınırlaması olmadığı gibi çocuklar açısından da devam zorunluluğu olmadığını belirtti.
Okul dışında eğitim ortamları ve imkanı bulunmayan çocuklar için aynı zamanda eğitimde fırsat eşitliği sağlanmış olacağını kaydeden Güzeloğlu, bunu yaparken de hem okul ve eğitimle ilgili beklentilerin karşılanması, hem de kişilik gelişimlerinin de sağlıklı bir şekilde sürdürülmesini sağlayacaklarını anlattı.
Anne baba eğitimi ve onların bilinçlendirilebilmes

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM