FOTOĞRAFÇILAR GÖKSU’DA

FOTOĞRAFÇILAR GÖKSU’DA

Mersin’in Silifke ilçesindeki Göksu Deltası’nda, Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığınca bu yıl ikincisi düzenlenen ”fotosafari”, yaklaşık 400 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Deltadaki kuş ve bitki türlerini fotoğraflayarak, tanıtımını yapmak amacıyla düzenlenen fotosafari, ilçeye bağlı Taşucu Beldesi Kum Mahallesi girişinden başladı. Fotosafari, yaklaşık 18 kilometrelik mesafede kat edildikten sonra Sökün köyünde sona erdi. Fotoğrafseverler parkur boyunca çektikleri fotoğraflardan seçtiklerini muhtarlık binasındaki yarışma masasına teslim etti.
Fotoğraf tutkunları Göksu’da buluştu


Mersin’in Silifke ilçesindeki Göksu Deltası’nda Çevre ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel ikinci foto safari turuna, Türkiye genelinde ulusal ve yerel gazetede görev yapan çok sayıda foto muhabiri katıldı. Yaklaşık 400 fotoğrafçının katılımıyla bölgenin yerel ve ulusal ölçekte tanıtımına yardımcı olmak, Göksu Deltası’nın doğal ve kültürel değerleri üzerinde yöre halkının dikkatini yoğunlaştırmak, katılımcıların çevre bilincini artırmak ve sulak alanların korunmasının önemi açısından kamuoyu oluşturmak amacı ile Göksu Deltası’nda foto safari düzenlendi.
İlçeye bağlı Taşucu beldesi Kum Mahallesi girişinden başlayan foto safari, yaklaşık 18 kilometrelik bir mesafe yol katedildikten sonra Kurtuluş köyünde sona erdi.
Çok sayıda yerel ve ulusal gazete ile dergilerde çalışan foto muhabirleri ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğa fotoğrafçılarının katılımıyla gerçekleştirilen foto safariye; Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı Ahmet Özyanık, Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş da katıldı.
Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı Ahmet Özyanık, foto safarinin başlangıç noktası olan Kum Mahallesi girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, “Burası Uluslararası Ramsar Sözleşmesi’yle koruma altına alınan sulak alanlardan birisi ve ÖÇK alanı içerisinde yer alan bir bölge. Foto safarinin düzenlenmesindeki temel amaç, bu alana ilgi gösterecek olan kişilerin dikkatlerini buraya çekmek ve bölgemizin özelliklerini Türkiye ve dünya ile paylaşmak. Bölgemizin tanıtılması, dünya ile paylaşılması ve korunarak
bundan sonraki süreçte daha güzel bir hale gelmesi için ortak çalışmanın da başlangıcı olarak buradayız. Burada çok özellikli canlılarımız var. Bunların korunması ve bundan sonraki süreçte yaşamlarını sürdürebilmeleri bakımından önemsediğimiz bu alanı biz turizmle buluşturmayı hedefliyoruz. Çünkü bölgemiz için büyük önem taşıdığına inandığımız bu bölgenin turizm boyutuyla da öne çıkması ve alternatif bir turizm alanı haline gelmesi bizim öncelikli hedeflerimizdendir. Bu tür organizasyonların da hem bölgenin
tanıtımına hem de bu konuda belirli bir bilinç oluşmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.
14 bin 800 hektarlık deltada tarım arazilerinin, göllerin, sazlıkların, tuzlu bataklıkların, kumulların, kumsalların ve yerleşim merkezlerinin bulunduğu belirten Özyanık, “Göksu Deltası, 2 Mart 1990 tarihinde çevre kirliliğine ve ekolojik bozulmaya karşı korumak ve bölgenin doğal mirası ile tarihi kalıntılarını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla ÖÇK bölgesi ilan edilmiştir. Göksu Deltası hem Mersin için bir değer hem ülkemiz için bir değer. Bu değeri öncelikle bölge insanımızla paylaşmamız lazım. Aynı
zamanda da dünyanın doğal korumayla ilgili ve doğayla ilgili olan tüm kitlelerine de bu alanları tanıtmamız gerekiyor. Foto safari bu açıdan anlamlı bir faaliyet olacaktır” dedi.
Göksu Deltası’nda yaşayan kuş ve bitki türleri hakkında bilgi veren Özyanık, “Göksu Deltası Akdeniz Bölgesi’nde doğal özeliklerini koruyabilmiş ender sulak alanlardan biridir. 450 tür olan Türkiye’nin kuşlarından 328’i, yine Türkiye’nin 140 ulusal ve uluslararası öneme sahip kuş türünün 106’sı, dünya çapında yok olma tehlikesi altında olan 24 kuş türünden de 12’si Göksu Deltası’nda mevcuttur. Son yapılan araştırma neticesinde bölge florasında 441 bitki türü

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM