Kar yağışının etki alanını genişletmesi, akşam saatlerinde ise Marmara Bölgesi'ndeki tüm illerde yoğun kar yağışı görülmesi bekleniyor
Meteorolojiden alınan son bilgiye göre, hafta başından itibaren İstanbul'da etkili olan soğuk ve yağışlı havanın, bugün öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın etkilisi altına girmesi bekleniyor.
Öğle saatlerinden itibaren hafif kar şeklinde başlayacak yağışın, zamanla etkisini artıracağı, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve yağmura dönüşeceği tahmin ediliyor. Cuma günü yağışın aralıklı ve hafif olmak üzere yağmur şeklinde görüleceği bekleniyor. Hafta sonu ise İstanbul'da yağış beklenmiyor. Hava sıcaklığının hissedilir derecede 6 ila 8 derece artacağı tahmin ediliyor.
YENİ YAĞIŞLI HAVA GELİYOR
Alınan son bilgilere göre, hafta başından itibaren yurdu etkileyen yağışlı ve soğuk havanın, bu sabah saatlerinde doğu bölgelerde etkili olduktan sonra yurdu terk edeceği tahmin ediliyor. Ancak bugün öğle saatlerinden itibaren Orta Akdeniz'den gelen yeni bir yağışlı havanın yurdun batı kesimlerinde etkili olacağı bekleniyor. Hava sıcaklığının bugün iç ve batı kesimlerde, Cuma günü tüm yurtta olmak üzere hissedilir derecede 6 ila 8 derece artacağı tahmin ediliyor
Bugün sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun Doğusu, Trabzon, Rize, Artvin çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Çorum, Zonguldak, Düzce, Bolu ve Karabük çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Kar yağışlarının akşam saatlerinden sonra Bursa, Balıkesir, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Bolu çevrelerinde yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak eseceği bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Cuma günü Ege, Marmara, Batı Akdeniz ile sabah saatlerinde olmak üzere Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Zonguldak, Çorum ve Kırıkkale çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışların, İzmir, Aydın ve Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur ve sağanak, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güneydoğusu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, Güney Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli olarak eseceği bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.
HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?
Hafta sonu yurdun büyük bir bölümünde yağış beklenmiyor. Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Batı Akdeniz'de yağmur ve sağanak şeklinde yağış görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Kıyı Ege ile Çanakkale Boğazı, Bozcaada ve Gökçeada çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli olarak eseceği bekleniyor. Doğu bölgelerde kuvvetli buzlanma ve don olayı, iç ve doğu bölgelerde yer yer sis hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığının hafta sonunda da tüm yurtta artmaya devam edeceği tahmin ediliyor.
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde doğusu, yarın (Perşembe) bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bu akşam ve gece saatlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.
EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, yarın (Perşembe) sabah saatlerinde Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar, öğleden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılar ile Manisa ve Denizli çevrelerinde sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgar; yarın (Perşembe) öğleden sonra Güney Ege kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; bu akşam saatlerinde Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-40 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Genellikle parçalı, zamanla bölgenin batısı çok bulutlu, yarın (Perşembe) öğleden sonra Ankara ve Eskişehir çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Zonguldak, Bartın ve Sinop, yarın (Perşenbe) öğleden sonra Bolu ve Düzce çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Rize, Artvin ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu ile bu akşam saatlerinde Elazığ çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin genelinde eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın (Perşembe) sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor