Erdoğan’a açık davet: One Minute’i Unutalım

Erdoğan’a açık davet: One Minute’i Unutalım

2009 yılında Dünya Ekonomik Forumu’nun İsviçre Davos’taki toplantısını, ”Davos benim için bitmiştir” diyerek paneli terk eden Başbakan Erdoğan’a yeniden Davos’a katılması için açık davet geldi.

 Davos’ta yaşanan ”One Minute” krizinin ardından, İstanbul’da Davos düzeyinde uluslararası bölgesel zirve yapma kararı alan Dünya Ekonomik Forumu’nun Avrupa ve Orta Asya Bölgeleri Başkanı Stephan Kinnock, ”Türkiye’yle olan ilişkimizin devamı bizim için son derece önemli. Türkiye’nin yeniden Davos’ta en yüksek seviyede temsil edildiğini görmek çok güzel olur” dedi.
2009 yılında Dünya Ekonomik Forumu’nun İsviçre Davos’taki toplantısını, ”Davos benim için bitmiştir” diyerek paneli terk eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yeniden Davos’a katılması için açık davet geldi.
İstanbul’da yarın başlayacak olan Dünya Ekonomik Forumu Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Avrasya Zirvesi için İstanbul’da bulunan Kinnock, ”Türkiye’yle olan ilişkimizin devamı bizim için son derece önemli. Türkiye’nin yeniden Davos’ta en yüksek seviyede temsil edildiğini görmek çok güzel olur” dedi. Kinnock sözlerine şöyle devam etti:
”2009’daki Davos Zirvesi’nde duygusal anlamda zorlayıcı bir oturum olmuştu. İsrail’in Gazze’deki eylemlerinin hemen sonrasında insanların duyguları son derece hassas bir noktadaydı ve bu durumun bir sonucunu yaşamıştık. Biz bu durumu, sizi iyi anladığımızı her zaman söyledik. Dünya Ekonomik Forumu ile Türkiye hükümeti arasındaki iletişim kanalları hep açık oldu. Buna Dünya Ekonomik Forumu İcra Kurulu Başkanı Klaus Schwab’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile sıcak ve dostane görüşmeleri de büyük katkıda bulundu. Bütün tarafların sonunda ‘eskiyle yolumuza devam edemeyiz, önümüze bakmalıyız’ dedi.”
Davos’taki One Minute krizinin geride bırakılması gerektiğini dile getiren Kinnock, ”Evet, ‘One Minute’ yaşandı, ama şu anda yolumuza devam ediyoruz. Türkiye bizim için son derece önemli. Yeniden Türkiye’ye gelmekten mutluyuz. Dünya Ekonomik Forumu toplantısının İstanbul’da düzenlenmesi Türkiye hükümeti ile doğru diyaloğu oluşturduğumuzun en sembolik göstergesi” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin büyük değişimi 
Türkiye ekonomisinin son yıllarda uyguladığı reformlar ile direncini artırdığını belirten Kinnock, ”Türkiye son yıllarda büyük bir değişimden geçti. Enflasyon on yıl öncesinde inanılmaz derece de yüksekti. İnsanlar bütün birikimlerinin bir anda buharlaştığını şahit oldu. Mali sistemde inanılmayacak büyüklükte bir dengesizlik mevcuttu. Son on yıldaysa, Türkiye’nin ekonomi yönetiminden radikal adımlar atıldığını gördük. Aynı zamanda politik istikrar da sağlandı. Türkiye’nin temelleri son derece sağlam,ekonomik görünüm ve mali tablo son derece yerinde” dedi.
Türkiye’nin Avro Bölgesi kaynaklı risklere hazırlıklı olması gerektiğini belirten Kinnock, ”Türkiye’de ekonomik görünüm açısından endişe yaratabilecek iki konu göze çarpıyor; biri Türkiye’nin büyük miktarda ihracatını halen Avrupa’ya yapıyor olması. Avrupa’da çöküşe geçen talebin Türkiye’ye nasıl etkileri olabileceği meselesi önemli bir konu. Türkiye’nin bu durumda direnç göstermesi gerekiyor. Diğer konu da cari açık ve enerji ithalatı meseleler olarak öne çıkıyor. İstanbul’da yapacağımız oturumlarda bu konuları ve Türkiye’nin muhtemel stratejilerini masaya yatıracağız” diye konuştu.
‘Avrupa’da siyasi irade eksik’
Derinleşen Avro krizinin Avrupa’da ortaya çıkarabileceği likidite

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM